Integritetspolicy

Party Bugs har åtagit sig att skydda vår kunds integritet. Ta dig tid att granska detta meddelande, som förklarar vilken information vi samlar in om dig, hur vi använder den och dina rättigheter.

Vem är vi?

Party Bugs är ett biföretag av det finska företaget Crickets Online Oy.

Företagets verkställande direktör är Pasi P. Porkka.

Företagets momsnummer är FI29044322.

Vår webbplatsadress är https://www.partybugs.com.

Om du har frågor om någon aspekt av vår sekretesspolicy, vänligen kontakta oss för information nedan:

Pasi P. Porkka
c/o Crickets Online Oy
Fredrikinkatu 64 B 22
00100 Helsinki
FINLAND

Du kan också använda kontaktformuläret på den här webbplatsen.

 

Vilka personuppgifter samlar vi in och varför samlar vi in dem?

Vi samlar in personuppgifter från dig när du tillhandahåller dem direkt och genom din användning av webbplatsen. Denna information kan innehålla:

  • Information du ger oss när du använder vår webbplats (t.ex. ditt namn, kontaktuppgifter, kön, produktrecensioner och all information som du lägger till i din kontoprofil);
  • Transaktions- och faktureringsinformation, om du gör några köp från oss eller använder vår webbplats (t.ex. kredit- / bankkortsuppgifter och leveransinformation);
  • Registrering av dina interaktioner med oss (t.ex. om du kontaktar vårt kundserviceteam, interagera med oss på sociala medier);
  • Information du ger oss när du deltar i en tävling eller deltar i en undersökning;
  • Information som samlas in automatiskt med hjälp av cookies och annan spårningsteknik (t.ex. vilka sidor du tittade på och om du klickade på en länk i en av våra e-postuppdateringar). Vi kan också samla in information om den enhet du använder för att komma åt vår webbplats; och
  • Annan information som behövs för att tillhandahålla webbplatsen; till exempel kan vi komma åt din plats om du ger oss ditt samtycke.
  • Antag att du också handlar i en av våra butiker eller köper direkt från oss. I så fall kan vi kombinera information du ger oss i butiken eller i en direktförsäljningssituation (t.ex. om du gör ett köp eller går med i vår e-postlista i butiken) med informationen ovan.

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de data som visas i kommentarformuläret och besökarens IP-adress och webbläsarens användaragentsträng för att hjälpa till att upptäcka skräppost.

En anonymiserad sträng som skapats från din e-postadress (även kallad hash) kan skickas till Gravatar-tjänsten för att se om du använder den. Sekretesspolicyn för Gravatar-tjänsten finns här: https://automattic.com/privacy/. Efter godkännande av din kommentar är din profilbild synlig för allmänheten i samband med din kommentar.

Media

Om du laddar upp bilder till webbplatsen bör du undvika att ladda upp bilder med inbäddad platsinformation (EXIF GPS) inkluderad. Besökare på webbplatsen kan ladda ner och extrahera platsinformation från bilder på webbplatsen.

Kontaktformulär

Vi kan använda informationen vi får via kontaktformulär på de sätt som beskrivs nedan.

Cookies

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, e-postadress och webbplats i cookies. Dessa är för din bekvämlighet så att du inte behöver fylla i dina uppgifter igen när du lämnar en annan kommentar. Dessa kakor kommer att pågå i ett år.

Om du besöker vår inloggningssida ställer vi in en tillfällig cookie för att avgöra om din webbläsare accepterar cookies. Denna cookie innehåller inga personuppgifter och kasseras när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi också att ställa in flera cookies för att spara din inloggningsinformation och skärmvisning. Inloggningscookies varar i två dagar och cookies för skärmalternativ varar i ett år. Om du väljer ”Kom ihåg mig” fortsätter din inloggning i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto tas inloggningskakorna bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en ytterligare cookie att sparas i din webbläsare. Denna cookie innehåller inga personuppgifter och anger helt enkelt post-ID för artikeln du just redigerat. Det upphör efter en dag.

Inbäddat innehåll från andra webbplatser

Artiklar på den här webbplatsen kan innehålla inbäddat innehåll (t.ex. videor, bilder, artiklar etc.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in data om dig, använda kakor, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med det inbäddade innehållet. Dessa webbplatser kan också spåra din interaktion med det inbäddade innehållet om du har ett konto och du är inloggad på den webbplatsen.

Vem delar vi dessa personuppgifter med?

Vi delar kundens personuppgifter med tredje part under följande omständigheter:

  • Vi delar kundens personuppgifter med andra företag i vår grupp av företag, efter behov för att driva webbplatsen.
  • Vi delar kundens personuppgifter med våra leverantörer och tjänsteleverantörer som arbetar för oss (t.ex. betalningsbehandlare och leveransföretag).
  • Vi delar kundens personuppgifter med våra professionella och juridiska rådgivare.
  • Vi delar kundens personuppgifter med tredje part som bedriver förebyggande och upptäckt av bedrägerier.
  • Vi delar kundens personuppgifter med brottsbekämpande myndigheter eller andra statliga myndigheter (t.ex. rapportera bedrägerier eller svara på en laglig begäran).
  • Om vi säljer affärstillgångar kan våra kunders personuppgifter avslöjas för en potentiell köpare. I det här fallet kommer vi att göra rimliga försök att säkerställa att villkoren i denna sekretesspolicy binder köparen.
  • Annars där vi har ditt samtycke eller på annat sätt har lagligt tillstånd att göra det.

Om du lämnar en kommentar behålls kommentaren och dess metadata på obestämd tid. På det sättet kan vi känna igen och godkänna alla uppföljningskommentarer automatiskt istället för att hålla dem i en modereringskö.

För användare som registrerar sig på vår webbplats (om någon) lagrar vi också den personliga informationen de tillhandahåller i sin användarprofil. Alla användare kan när som helst se, redigera eller radera sin personliga information (förutom att de inte kan ändra sitt användarnamn). Webbplatsadministratörer kan också se och redigera den informationen.

Vilka rättigheter har du över dina uppgifter?

Om du har ett konto på den här webbplatsen eller har lämnat kommentarer kan du begära att få en exporterad fil med de personuppgifter som vi har om dig. Rapporten innehåller alla uppgifter som du har gett oss. Du kan också begära att vi raderar alla personuppgifter som vi har om dig. Vi kan dock inte radera uppgifter som vi är skyldiga att förvara för administrativa, juridiska eller säkerhetsändamål.

Du har vissa rättigheter angående dina personuppgifter, inklusive rätten till åtkomst, portabilitet, rättelse och begära att dina personuppgifter raderas.

Du har också rätt att invända mot att dina personuppgifter används för specifika ändamål, inklusive att skicka marknadsföring till dig. Se ”Marknadsföring” nedan för mer information om hur du väljer bort marknadsföring.

Vi kommer att följa alla förfrågningar om att utöva dina rättigheter enligt tillämplig lag. Var dock medveten om att det finns många begränsningar för dessa rättigheter. Det kan finnas omständigheter där vi inte kan följa din begäran. För att göra några förfrågningar angående dina personuppgifter eller frågor eller funderingar angående dina personuppgifter, bör du kontakta oss med hjälp av informationen nedan. Du har också rätt att kontakta din lokala tillsynsmyndighet för dataskydd.

Vart skickar vi dina uppgifter?

En automatiserad spamdetekteringstjänst kan kontrollera besökarkommentarer.

Vad använder vi dessa personuppgifter för?
Beroende på hur du använder vår webbplats, dina interaktioner med oss och de behörigheter du ger oss, syftar vi till att använda dina personuppgifter:

  • Vi kan använda dina personuppgifter för att fullfölja din beställning och underhålla ditt online-konto.
  • Vi kan använda dina personuppgifter för att hantera och svara på frågor eller klagomål till vårt kundtjänstteam.
  • Vi kan använda dina personuppgifter för att anpassa webbplatsen till dig och visa innehåll vi tror att du kommer att vara mest intresserad av baserat på din kontoinformation, köphistorik och surfaktivitet.
  • Vi kan använda dina personuppgifter för att förbättra och underhålla webbplatsen och övervaka dess användning.
  • Vi kan använda dina personuppgifter för marknadsundersökningar (t.ex. kan vi kontakta dig för feedback om våra produkter).
  • Vi kan använda dina personuppgifter för att skicka marknadsföringsmeddelanden till dig och visa dig riktad reklam, där vi har ditt samtycke eller på annat sätt får göra det.
  • Vi kan använda dina personuppgifter för säkerhetsändamål, för att undersöka bedrägerier och vid behov för att skydda oss själva och tredje part.
  • Vi kan använda dina personuppgifter för att följa våra lagliga och reglerande skyldigheter.

Vi förlitar oss på följande rättsliga grund, enligt dataskyddslagstiftningen, för att behandla dina personuppgifter:

  • Vi behandlar dina personuppgifter eftersom behandlingen är nödvändig för att utföra ett avtal med dig eller vidta åtgärder innan du ingår ett avtal med dig (t.ex. om du har gjort ett köp hos oss använder vi dina personuppgifter för att behandla betalningen och fullgöra din ordning).
  • Vi behandlar dina personuppgifter eftersom vi har fått ditt samtycke (t.ex. när du kontaktar oss med en fråga, lägger till valfri information i din kontoprofil eller samtycker till att ta emot marknadsföring från oss).
  • Vi behandlar dina personuppgifter, eftersom det är våra legitima intressen som e-handelsleverantör att underhålla och marknadsföra våra tjänster. Vi försöker alltid förstå mer om våra kunder för att erbjuda de bästa produkterna och kundupplevelsen. Vi använder information om dig för att skräddarsy din syn på webbplatsen, för att göra den mer spännande och relevant när det gäller produkter och erbjudanden som visas.

Marknadsföring

Vi älskar att kommunicera med våra kunder, och beroende på dina marknadsföringspreferenser kan vi använda dina personuppgifter för att skicka marknadsföringsmeddelanden till dig via e-post, telefon eller post. Vissa av dessa meddelanden kan skräddarsys efter dig, baserat på din tidigare surf- eller köpaktivitet och annan information vi har om dig.

Antag att du inte längre vill ta emot marknadsföringskommunikation från oss (eller vill välja tillbaka!). I så fall kan du ändra dina preferenser när som helst genom att kontakta oss, klicka på länken ”avanmälan” i ett e-postmeddelande eller uppdatera dina inställningar i ditt konto. Om du avslutar prenumerationen på marknadsföring kan du komma att kontakta dig med servicemeddelanden då och då. Kontakt kan gälla t.ex. beställnings- och leveransbekräftelser och information om dina lagliga rättigheter.

Du kan också se annonser för vår webbplats på tredje parts webbplatser, inklusive på sociala medier. Dessa annonser kan skräddarsys för dig med hjälp av cookies (som spårar din webbaktivitet, så att vi kan visa annonser till kunder som har besökt vår webbplats). Du kanske ser en annons på sociala medier eftersom vi har engagerat det sociala nätverket för att visa våra kunders annonser. Vi kanske också vill visa annonser för användare som matchar våra kunders demografiska profil. I vissa fall kan detta innebära att du delar din e-postadress med det sociala nätverket. Om du inte längre vill se skräddarsydda annonser kan du ändra dina cookie- och sekretessinställningar i din webbläsare och på dessa tredjepartswebbplatser.

Lagring

Vi använder tjänsteleverantörer baserade över hela världen. Följaktligen kan dina personuppgifter behandlas i länder utanför Europa, inklusive i länder där du kan ha färre lagliga rättigheter angående dina uppgifter än vad du gör enligt lokal lagstiftning. Antag att vi överför personuppgifter utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. I så fall kommer vi, som krävs enligt tillämplig lag, att se till att lämpliga skyddsåtgärder, särskilt EU: s standardavtalsklausuler, skyddar dina integritetsrättigheter på ett adekvat sätt. Kontakta oss om du vill ha mer information om dessa skyddsåtgärder.

Vi kommer att behålla dina personuppgifter så länge vi behöver det för de ändamål som anges ovan. Så denna period kommer att variera beroende på dina interaktioner med oss. Om du till exempel har gjort ett köp hos oss kommer vi att registrera ditt köp under den period som är nödvändig för fakturering, skatt och garanti. Vi kan också registrera korrespondens med dig (till exempel om du har gjort ett klagomål om en produkt) så länge som är nödvändigt för att skydda oss från ett rättsligt anspråk. Där vi inte längre behöver behålla din information kommer vi att radera den. Observera att vi registrerar din e-postadress där du avslutar prenumerationen på vår marknadsföringskommunikation. Vi gör det för att säkerställa att vi inte skickar e-postmeddelanden till dig i framtiden.

Hur skyddar vi dina uppgifter?

Medan vi gör allt för att säkerställa att personuppgifter skyddas från vår webbplats kan vi inte garantera säkerheten och integriteten för den information som överförs till vår webbplats.